Bästkusten

Ja, jag är lycklig som bor här på Västkusten. Vi har ingen vinter, det brukar röra sig om några veckor när vi har snö och minusgrader. Det är grått och slaskigt och det blåser mycket. Men vi har desto mer sommar, då massor av turister kommer hit då. De flesta här kallar dem Badjävlar och tänker inte på att det är tack vare dessa vi lever här resten av året. Ute på landsbygden finns det massvis av danskar och tyskar som äger de flesta små torpen. De är där bara några veckor om året så vi har inte någon levande landsbygd precis.
Men på sommaren är här fantastiskt och vi har massvis av saker att hitta på. Den ena festivalen efter den andra avlöser varandra. Varje krog och pub med sjävlaktning flyttar ut sin verksamhet och det fullkomligt dräller av folk på kvällarna. På dagarna hittar man allihop ute vid havet och vid ständerna finns inte plats för någon mer. Det påminner lite om rivieran om man ställer sig och tittar ut över alla soldyrkana. Detta är Sveriges största badbalja.
Så de flesta som bor på Bästkusten brukar försvinna härifrån till någonstans där de får plats och där Västkustborna blir kallade Badjävlar i stället.


Kommentarer
Postat av: psykiatrin.blogg.se

Älska västkusten! Har bara trevliga minnen därifrån!

Nu granskar vi Försäkringskassan på bloggen.. Säg vad du tycker och berätta dina erfarenheter.

Eller bara läs vad som gäller nu för tiden.. man vet ju aldrig om man skulle bli utbränd eller deprimerad!

Kramisar Psykos

2008-08-03 @ 18:09:34
URL: http://psykiatrin.blogg.se/
Postat av: Tobias

Jag älaskar verkligen västkusen. Har varit en hel del i Göteborg och Halmstad, men nu var det oförskämt längesen!

Fast i slutet av augusti ska jag på Liseberg, det var verkigen åratal sen! Åker med en kompis med hennes två barn - och har man barn med sig "tillåts" man ju bli barn på nytt själv. Och åka massor med karuseller. :-D

2008-08-03 @ 18:31:09
URL: http://tobiaslinduist.blogg.se/
Postat av: ewas

jag älskar er när en göteborgare öppna munnen det låter bara så härligt .....gillar er

2008-08-04 @ 04:52:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0